KOSMISCH WEERBERICHT SEPTEMBER

We eindigden de maand augustus met een tweede Volle Maan in Vissen die nogal veel emotionele zaken naar het licht bracht. Misschien voelde je je heel erg vermoeid de laatste dagen, boos of juist verdrietig. Vissen is het teken van doorvoelen en helen en daar ging deze Supermaan dan ook over.

              De zomer kan dan energetisch nogal heftig zijn geweest; de maand september brengt wat soelaas. Er ontstaan gemiddeld minder aspecten dan normaal en slechts zelden een spanningsaspect. September zal dus gedragen worden door de retrograde-energie die helemaal gaat over reflectie. Het is een uitgelezen tijd om orde op zaken te stellen, op te ruimen en je doelen opnieuw te definiëren.

              Op 4 september sluit Jupiter in de Stier zich aan bij de retrograde-parade (tot aan het einde van het jaar) en Venus in de Leeuw maakt gelukkig rechtsomkeert (na zes weken retrograde te hebben gelopen). Venus retrograde heeft ons geconfronteerd met de manier waarop we liefde vormgeven en ervaren in ons leven; onze (seksuele) relaties lagen onder een vergrootglas en oude patronen en oude overtuigingen vroegen gedurende deze retrograde cyclus om heling. Na deze introverte periode snakt Venus nu weer naar avontuur en zinnelijkheid waardoor we ons misschien te ondoordacht in bepaalde zaken storten. Jupiter daarentegen (ook wel de grote geluksbrenger genoemd) maakt juist een tegengestelde beweging en trapt op de rem aangaande het nemen van risico’s. Helemaal rond 4 september als Mercurius in de Maagd (die helemaal gaat over slakken op zout leggen) een driehoek met Jupiter vormt.

              Als op 6 september de Zon conjunt Mercurius staat en op 8 september driehoek Jupiter kunnen avontuurlijke gevoelens helemaal op de voorgrond treden. Op grote voet leven, reizen en heel veel plezier hebben is het devies; rijkdom (abundance) en de manier waarop je je hiertoe verhoudt staat centraal.

              Op 15 september staat de Nieuwe Maan in Maagd recht tegenover Neptunus in de Vissen. Deze oppositie Maan-Neptunus is die dag exact en is van groot belang omdat deze dagen je intuitie verscherpt kan zijn en je boodschappen kunt ontvangen van andere dimensies. Ook draait vandaag Mercurius weer direct. De Zon staat op 19 september oppositie Neptunus, op zijn best geeft deze stand schitterende spirituele ervaringen in de relatie met anderen, maar het kan ook verwarring brengen, wees dus op je hoede met betrekking tot hoe je overkomt. 

              Op 16 september maakt de Zon een exacte driehoek met Uranus. Dit is een uitstekende dag om iets nieuws te beginnen, er is een grote behoefte aan kennis en onontgonnen zaken te ontdekken. Geen dag voor routine zaken!

Op 21 september vormt de Zon een driehoek met Pluto wat intensiteit geeft. Je hebt behoefte aan intense ervaringen, maar kunt vandaag ook indruk maken. De energie is ernaar bergen te verzetten! De herfstequinox van dit jaar valt op 23 september wanneer de Zon in de Weegschaal gaat lopen. Venus in de Leeuw maakt vandaag ook een driehoek met Cheiron in de Ram terwijl Mars een oppositie maakt met Cheiron. Een fase van creativiteit breekt aan die gedragen wordt door vrouwelijke energie. Het is een uitstekende tijd voor vrouwelijke samenwerkingen.

De Volle Maan schijnt op 29 september en staat in de Ram. Venus staat dan vierkant Uranus en Mercurius maakt een driehoek met Venus. Een tijd van actie en beweging breekt aan waarin er makkelijk oplossingen kunnen worden bedacht en nieuwe wegen worden ingeslagen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!