KOSMISCH WEERBERICHT OKTOBER

Oktober belooft een bijzondere (en pittige) maand te worden in energie die ook de nodige fysieke klachten kan geven. We hebben veel planeten in watertekens staan; water gaat over onze emoties, onderdukte gevoelens en verlangens, hoop en dromen, intuïtie etc. Op 2 oktober maakt Mercurius (planeet van communicatie) een oppositie met Neptunus in de Vissen en een driehoek met Pluto in Steenbok. Communicatie kan onduidelijk zijn of we hebben het gevoel dat er achter de schermen meer gaande is dan wat er voor de schermen verteld wordt. Het is een uitstekende stand voor visioenen en dromen, maar het kan moeilijk zijn ‘de realiteit’ juist in te schatten of je voelt je juist drijvende op allerlei verschillende tijdslijnen en scenario’s.

              Mars gaat in de Weegschaal een conjunctie maken met de Zuidelijke Maansknoop (op 9 oktober) en vormt daar een spanningsveld met Pluto. Dit kan veel kracht geven waarin je grootste dingen kunt bereiken, mits je bereid bent deze kracht aan te wenden voor dingen die je juist verder brengen (naar dat hoogste licht!) en niet juist weer in oude patronen vastzet.

              Venus gaat op 9 oktober het teken Maagd in en hier ontstaat op 10 oktober een oppositie met Saturnus. Pluto gaat vanaf 10 oktober weer recht lopen; dit geeft meer lucht op het gebied van onderdrukte gevoelens en emoties. Venus in de Maagd geeft een nuchtere kijk op onze idealen en dromen en gecombineerd met Saturnus zorgt het ervoor dat we nu gemakkelijker de daad bij het woord kunnen voegen. De Zon in Weegschaal in oppositie met Cheiron in de Ram op 11 oktober stimuleert ons om eventuele conflicten harmonieus op te lossen.

              Op 12 oktober gaat Mars in de Schorpioen lopen en staat een dag later driehoek Saturnus in de Vissen. Deze gaan we voelen; alle onderdrukte emoties, woede en verdriet kunnen hier omhoog komen, versterkt door de Nieuwe Maan met Zonsverduistering in de Weegschaal op 14 oktober. We worden gedreven door het verlangen in relaties ‘opnieuw’ te beginnen met een schone lei. De Nieuwe Maan Eclips maakt een oppositie met Cheiron die ervoor zorgt dat oude wonden en gekwetstheid omhoog kunnen komen. Deze energie vraagt je op te komen voor je dromen, idealen en verlangens vooral op het gebied van relaties. Mercurius staat lijnrecht tegenover Cheiron: dit is het moment te communiceren over die oude pijn en oplossingen te bedenken om het beter te maken en anders aan te pakken.

              De Zon en Mercurius staan op 21 oktober vierkant Pluto, dit kan veel spanningen geven. Wie heeft de regie? Wie en wat zet de toon? Is dit allemaal in lijn met je hart? Ruzies en conflicten liggen op de loer, maar gooi het er allemaal maar een keer uit en laat jezelf zien! Venus in de Maagd maakt op 22 oktober een driehoek met Jupiter in Stier; mogelijkheden en oplossingen zijn binnen handbereik als we onze emoties niet uitsluitend aan het roer laten. Mercurius gaat de Schorpioen binnen en staat driehoek Saturnus. Dit is de tijd dat authenticiteit wordt beloond en dat hier spiritueel of financieel de vruchten van kunnen worden geplukt. Op 23 oktober gaat de Zon in de Schorpioen lopen, waar hij een driehoek met Saturnus maakt. Deze intense energie schept de kans alle inzichten van de afgelopen weken in een diepgaande transformatie te verwerken.

              Op 28 oktober staat de Volle Maan(sverduistering) in de Stier die wordt vergezeld in dit teken door Jupiter en Uranus. De Zon staat in de Schorpioen net als Mars en Mercurius. Op Cheiron na staan alle planeten ofwel in een aarde- of in een waterteken, onze onderhuidse emoties willen praktische veranderingen bewerkstelligen. Dit kan een hele goede combinatie zijn, maar er kan ook een teveel aan krachtige emoties naar boven komen die sommigen zal overspoelen. Mercurius staat conjunct met Mars op de 29e oktober en Venus in de Maagd staat driehoek Uranus op de 31e. Er is nogal wat naar boven gekomen, je hebt zicht gekregen op wat anders kan en moet. Neem de tijd dit uit te praten en een plek te geven. Het is tijd voor een nieuwe start.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!