KOSMISCH WEERBERICHT NOVEMBER

In november blijven de dingen nog geladen. In de eerste dagen van november staat zowel de Zon, Mars en Mercurius in de Schorpioen, tegenover Jupiter en Uranus in de Stier. We kunnen strijd ervaren over bezit, financiën en de manier waarop deze dingen geregeld en verdeeld worden en ‘strijd’ lijkt sowieso deze dagen het thema. De Schorpioenenergie is intens en confronterend, dus confrontaties zullen zich nog even voortzetten. Op 3 november hebben we een exacte oppositie van de Zon en Jupiter, met een oppositie tussen Venus in de Maagd en Neptunus in de Vissen kan die onze overgevoeligheid en wanhoop versterken. Op 4 november staat Mercurius exact tegenover Uranus. Onverwachte zaken vragen onze aandacht en zorgen ervoor dat we onze plannen even moeten parkeren. Er hangt onrust en chaos in de lucht. Op 5 november is de retrograde fase van Saturnus (gelukkig) voorbij; we krijgen de kans weer met hernieuwde focus, doorzettingsvermogen en structuur complexe dingen op te lossen.

              Op 6 november maakt Venus in de Maagd een driehoek met Pluto; onze idealen ten aanzien van vrede(!) steken nu de kop op en maken dat we hier iets mee moeten. Vanaf 8 november, als Venus in de Weegschaal gaat lopen, het teken van harmonie, kunnen we deze roep om vrede en een staakt-het-vuren niet langer negeren. Hopelijk komt het hier tot concrete stappen!

              Op 10 november gaat Mercurius in de Boogschutter lopen waar een vierkant met Saturnus in de Vissen wordt gevormd. Een dag later maakt Mars (nog steeds in de Schorpioen) een oppositie met Uranus, dit is een potentieel explosief aspect(!) En dan vormt op 13 november de Nieuwe Maan in Schorpioen ook een oppositie met Uranus; kleine en grote revoluties laten zich nu gelden (zowel individueel als collectief). Deze krachtige spanningen en de Schorpioen-energie die helemaal gaat over macht versus machtsmisbruik dienen nu echt in goede banen geleid te worden! Het is de vraag of we hier boven de verdeeldheid uit kunnen stijgen.

              Op 17 en 18 november wordt zowel de conjunctie tussen de Zon en Mars in de Schorpioen exact als de driehoek met Neptunus in de Vissen. Plan zo weinig mogelijk activiteiten gedurende deze dagen, want ze vormen het focuspunt van deze maand. Zon en Mars versterken elkaar in de Schorpioen, dus intensiteit, mogelijk geweld en diepe processen kunnen hier gaan spelen. Het zorgvuldig geschapen beeld dat je hebt van jezelf en je toekomst kan hier in één klap onderuitgehaald worden waardoor alles voor je gevoel weer terug bij af is. De Maan maakt een conjunct met Pluto in de Steenbok en er ontstaan een dubbel sextiel tussen Zon en Mars en Neptunus. Onderdrukte emoties kunnen niet langer meer ontkend worden; mildheid is hier het devies. We vallen hier wellicht ten prooi aan collectieve zwaarte en somberheid.

              Gelukkig klaart de Zon eindelijk (letterlijk) op als deze op 22 november in de Boogschutter gaat lopen, hoewel deze op 23 november nog een exact vierkant met Saturnus maakt en nog wat vertraging op de lijn geeft. Als Mars op de 24e ook in de Boogschutter gaat lopen en daar een vierkant maakt met Saturnus wordt hopelijk duidelijk welke richting het op mag gaan. We zien weer licht en lucht die ook wordt versterkt door de Volle Maan in Tweelingen op de 27e november; het lijkt op te klaren. Mercurius staat vierkant Neptunus, dus we dienen nog wel voorzichtig om te gaan met deze frisse wind. Het is nog maar een heel zacht en voorzichtig briesje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!