KOSMISCH WEERBERICHT MEI

We konden even konden ruiken aan de revolutionaire kracht van Pluto in de Waterman, waar ik deze blog over schreef, maar op 1 mei draait Pluto weer retrograde tot 11 oktober. In juni doet hij zelfs een stapje terug naar de Steenbok om vervolgens in januari 2024 zijn reis in de Waterman definitief in te zetten. Het is nu tijd om de zaken die onze aandacht hebben getrokken in de afgelopen weken aan te kijken en bij te sturen. Dan noem ik bijvoorbeeld de grootschalige protesten in Parijs, de introductie van een nieuwe digitale currency, massaontslagen bij diverse techbedrijven en wereldwijde stakingen en in Nederland. Pluto in de Waterman vraagt om een herdefiniering van de relatie tussen individu en het collectief en vraagt om een nieuwe (meer gelijkwaardige) verdeling van de macht. Dit is natuurlijk niet van de een op de andere dag gerealiseerd.

             Op 5 mei hebben we een Volle Maansverduistering in de Schorpioen (!) oppositie Uranus. Dit zijn emotioneel zeer intense dagen, waarin je het beste geen nieuwe dingen kunt starten. Beweeg mee met de stroom en laat je niet van de wijs brengen. Dingen kunnen dramatisch tot een einde komen en je van je stuk brengen, maar er dienen zich ook onverwachte kansen aan. Schorpioen haalt de onderste steen boven voor wat betreft je diepste angsten dus kijk niet verrast op als er zich iets aandient waarvan je dacht dat je het al een plekje had gegeven. Venus in Tweelingen staat sextiel Jupiter in de Ram en vierkant Neptunus in Vissen; je hebt grootste dromen en ambities. Je kunt duurzame veranderingen inzetten als je nu moedig bent en niet vasthoudt aan vaste vormen, verwachtingen loslaat en vertrouwt op je gevoel.

             Op 7 mei gaat Venus naar de Kreeft wat je emoties en gevoeligheid nog meer kan versterken. Op 9 mei hebben we een Zon Uranus conjunctie die je opnieuw van je stuk kan brengen. Je kunt je lichtgeraakt en moedeloos voelen. Op 15 mei gaat Mercurius weer recht lopen en maakt Mars in Kreeft een driehoek met Neptunus in Vissen; zaken krijgen weer een positieve flow en gaan weer stromen. Op 16 mei gaat Jupiter in de Stier lopen en dit geeft de mogelijkheid je enthousiasme concreet te maken. Het gevaar bestaat dat je te optimistisch bent dus blijf met je beide benen op de grond. Op 18 mei maakt Jupiter een vierkant met de retrograde Pluto in de Waterman en op 19 mei hebben we een Nieuwe Maan in Stier. Vervolgens krijgen we Mars op 20 mei in de Leeuw in een directe oppositie met Pluto (exact op de 21e) en vierkant met Jupiter (op de 23e) én tot slot de Maansknoop (op de 25e). Zo veel aspecten(!) met Pluto maken dat het deze dagen allemaal draait om persoonlijke macht en die laten gelden of juist uit handen geven. Duidelijk is dat het hier gaat om de vraag: wie heeft hier de regie?

             Op 21 mei vormt ook de Zon in Tweelingen een driehoek met Pluto; dit kan echter gunstig zijn omdat het letterlijk wat lucht en onderhandelingsruimte geeft in een periode die wordt gekenmerkt door haantjesgedrag en opschepperij. Er is in ieder geval bereidheid tot communicatie! Op 28 mei tenslotte maakt de Zon een vierkant met Saturnus: hier ligt het eraan met wat voor projecten je bezig was, je kunt je wat onzeker voelen of tegenwerking ondervinden.

             Al met al geen ‘lichte’ maand qua energie, maar wel een die je de mogelijkheid geeft schoon schip te maken met alles wat je niet meer dient. Soms moet je het oude loslaten zonder dat er al iets nieuws voor in de plaats is gekomen; je houdt je uit alle macht vast aan datgene wat je kent ook al is het nog maar een heel dun draadje. Van binnen weet je welke kant je op gaat, het is in de richting van je hart.


terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!