KOSMISCH WEERBERICHT MAART

In maart krijgen we te maken met twee hele belangrijke energetische verschuivingen die onze collectieve tijdsgeest de komende tijd bepalen. Zo gaat op 7 maart Saturnus in de Vissen lopen (tot februari 2026) en op 23 maart gaat voor een aantal decennia Pluto in de Waterman lopen. Met Saturnus in de Vissen worden we uitgedaagd onze visie op spiritualiteit en persoonlijke overtuigingen te verhelderen en nóg meer te gaan leven. Je kunt je eenzamer voelen in deze overtuigingen en dit kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid burn-outs toenemen. Saturnus wil datgene begrenzen en structureren waar in de intuïtieve Vissen geen beginnen aan is en dit kan leiden tot overprikkeling. Als je je angsten overwint en de Saturnus-energie inzet voor heling kun je echter grote voortgang boeken; je krijgt nu de kans een diep vertrouwen te vinden in jezelf. Dit is een uitermate goede stand voor iedereen die zich beroepsmatig met spirituele zaken bezighoudt; je krijgt de kans om je business een duurzame basis te geven. Voor iedereen met een baan die enkel gericht is op geld, materie of eigenbelang zal het juist met Saturnus in Vissen uitdagend zijn omdat er wellicht een spirituele basis vanuit het hart ontbreekt.  

              Pluto de heerser van de onderwereld wil de onderste steen boven. Deze energie werkt in op het onbewuste in onze psyche dat vraagt om integratie. Collectief gezien zal met Pluto in de Waterman ons begrip van de Waterman-energie grondig veranderen en heeft hij te maken met grote omwentelingen die mondiale machtsverhoudingen op zijn kop zet. Pluto geeft aan welke gebieden in onze maatschappij klaar zijn voor transformatie dus in die zin is het een kans van crisis tot transformatie te komen. Pas in 2044 verlaat Pluto de Waterman definitief, dus je kunt je voorstellen hoe ingrijpend deze energie is. In mijn jaarvoorspelling ging ik al wat dieper in op deze transit dus pak deze er gerust nog eens bij, want vanaf eind maart zullen we zijn invloed gaan merken. Onze kijk en ideeën over onze wereld en opvattingen over persoonlijke vrijheid en gelijkheid (maatschappelijke belangen), maar ook technologische ontwikkelingen en digitalisering (internet en sociale media) maken deel uit van de Waterman-energie. Alles wat toe is aan vernieuwing helpt Pluto met sterven dus let hier ook op in je eigen leven als de planeet rond 23 maart van teken verandert. Het kan je aanwijzingen geven over dat wat spreekwoordelijk mag sterven.

              Op 2 maart hadden we een Venus-Jupiter conjunctie in de Ram die zorgde voor optimisme en geluk. Diezelfde dag ging Mercurius in de Vissen lopen die aan onze communicatie een dromerig en intuïtief tintje gaf, maar ook kon zorgen voor wat ruis op de lijn. Op 3 maart staat Cheiron in de Ram; het is tijd om de stap te zetten in de richting van iets nieuws. 

              Op 7 maart valt de Volle Maan in Maagd samen met de overstap van Saturnus in de Vissen (hierboven beschreven). Het zal je helpen werk te maken van dat wat je al tijden in je hart voelt, maar tegelijkertijd zul je ten prooi kunnen vallen aan twijfel. Ga door en blijf moedige stappen zetten in de richting van je droom! 

              Jupiter maakt op 12 maart een conjunctie met Cheiron; oude pijn kan naar boven komen en vraagt om aandacht. De vraag is of deze strijd de moeite waard is. De 15e vormt Mars in Tweelingen een vierkant met Neptunus in de Vissen. Je energie kan er moeilijk uit. De volgende dag staan Mercurius en de Zon eveneens vierkant Mars, ook op communicatiegebied loopt het moeizaam. Je kunt je kwetsbaar voelen en onbegrepen. Blijf bij jezelf en mediteer, in deze tijd gaat het om jouw heldere onderscheidingsvermogen. Hier wil ik nog even een mooie quote bij delen uit het boek der boeken (de Bijbel): “Do not look on his appearance (…) For the Lord sees not as man sees: man looks on the outward appearance, but the Lord looks on the heart.” (Samuel 16:7)

Venus gaat naar de Stier en maakt een vierkant met Pluto; de buitenkant van marketingtrucjes en mooie fotoshoots verbloemen wellicht een onzuivere waarheid. 

              Op 21 maart bereikt de Zon de eerste graad van de Ram en dit markeert de equinox, oftewel het lentepunt of astrologische begin van het jaar. De Nieuwe Maan spreekt hier eveneens over een nieuw begin. Wat nu in gang wordt gezet, zal je dit jaar tot wasdom zien komen. Op 23 maart gaat Pluto in de Waterman lopen (zie uitleg hierboven), 25 maart gaat Mars naar de Kreeft wat een zacht tintje aan zijn energie geeft en zijn korte lontje in goede banen leidt. Eind maart staat Venus conjunct Uranus in de Stier en Maan in Leeuw maakt een oppositie met Pluto. Je kunt tot plotselinge inzichten komen ten aanzien van hoe het anders moet in de toekomst, verwerk deze inzichten in een plan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!