KOSMISCH WEERBERICHT JUNI

Het vorige kosmische weerbericht eindigde ik als volgt: “Al met al geen ‘lichte’ maand qua energie, maar wel een die je de mogelijkheid geeft schoon schip te maken met alles wat je niet meer dient. Soms moet je het oude loslaten zonder dat er al iets nieuws voor in de plaats is gekomen; je houdt je uit alle macht vast aan datgene wat je kent ook al is het nog maar een heel dun draadje. Van binnen weet je welke kant je op gaat, het is in de richting van je hart.” En ik weet niet wat jullie, maar die is behoorlijk treffend geweest voor mij. Ik nam afscheid van mensen en zaken die mij niet meer dienen en kijk met een fris gemoed naar de toekomst.

              De maand begon met 3 juni met een driehoek tussen Venus in de Kreeft en Neptunus in de Vissen. Hier werden wellicht besluiten gemaakt op gevoel, maar de vraag dringt zich op of ze in de praktijk wel zo concreet en verstandig blijken. Op 4 juni staat de Volle Maan in Boogschutter en dit geeft reislust en zin in avontuur, een dag later op de 5e vormt Mercurius een conjunctie met Uranus in de Stier; hier kunnen allerhande plannen gesmeed worden en allianties worden gevormd. Zorg ervoor dat de communicatie zuiver en helder blijft. Zakelijk kunnen zich onverwachte dingen aandienen, maar spirituele onderwerpen kunnen tot bloei komen. Vanaf 5 juni staat Venus in de Leeuw waar ze een oppositie maakt met de Leeuw; je kunt bijna magnetisch ergens naartoe getrokken worden, maar is hier het ego aan het woord of je hart? Passies en verlangens vieren in ieder geval hoogtij.

              Op 11 juni gaat Pluto weer in de Steenbok lopen tot 24 januari 2024, we konden even proeven van wat Pluto in de Waterman gaat doen op het gebied van innovatie en technologie o.a. (link invoegen blog), maar nu hij weer even in de Steenbok loopt zullen we weer even onze aandacht moeten richten op de materiële zaken en de vorm die deze nu hebben, denk bv. aan de woningnood, oplopende schulden, economisch instabiele landen etc. Mercurius in de Tweelingen legt makkelijk contacten en maakt een driehoek met Pluto waardoor ze minder oppervlakkig zijn, Venus in de Leeuw op haar beurt maakt een vierkant met Jupiter in de Stier. We kunnen boven onze stand gaan leven dus hou de financiën goed op orde en wees zuinig!

              Op 17 juni gaat Saturnus tot 4 november in de Vissen retrograde lopen. De veranderingen die we ingezet hebben om hart en leven op één lijn te krijgen nu kans vruchtbare bodem te vinden. Op 18 juni hebben we een Nieuwe Maan in Tweelingen die nieuwe contacten brengt en kleine reisjes. Deze positieve flow krijgt een extra dimensie door de Zon die een vierkant maakt met Neptunus op de 19e: het is een uitstekende tijd om door middel van je creativiteit de stem van je ziel te vinden. Op 21 juni vieren we de Zonnewende, de Zon gaat in de Kreeft lopen; alles wat met je thuis te maken heeft treedt meer op de voorgrond, je voelt je verzorgend en wilt verzorgd worden. Op 26 juni maakt Mercurius een vierkant met Neptunus in de Vissen; hier kan verwarring en ruis op de lijn ontstaan. Mars in Leeuw staat vierkant Uranus in Stier wat deze een extra impuls van confrontatie versterkt, doe het deze dag rustig aan en vermijd conflicten (en mensen misschien in het algemeen ;)). De laatste week van de maand gaat Mercurius ook in de Kreeft lopen en de Zon maakt op de 29e een driehoek met Saturnus; je krijgt grip op zaken en hoe je ze wilt aanpakken. Op de 30e begint Neptunus aan zijn retrograde fase (tot 6 december). De energie van Neptunus werkt inwaarts uit dus je zou eens kunnen kijken op welk gebied dit voor jou geldt.

              De maand juni zuivert verder op alle lagen; we zijn als het ware door het oog van de naald. Ik voel dat heel duidelijk; “The only way out is through” (en dat hebben we nu achter ons!).  Wie wil je zijn de komende jaren? Je hebt nu de kans aan die versie van jezelf te bouwen nu het oude definitief achter ons ligt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!