KOSMISCH WEERBERICHT JULI

Afgelopen halfjaar heeft ons gezuiverd, maar deze zomer bereiken we een climax als het gaat over het belichamen in vorm van de nieuwe frequentieband die we zijn opgestapt. In het vorige weerbericht schreef ik: “We zijn als het ware door het oog van de naald. Ik voel dat heel duidelijk; ‘The only way out is through’ (en dat hebben we nu achter ons!).  Wie wil je zijn de komende jaren? Je hebt nu de kans aan die versie van jezelf te bouwen nu het oude definitief achter ons ligt.” Het opbouwen van deze nieuwe versie van jezelf staat nu centraal, hiervoor leg je de basis deze zomer.

              In juli gaat de Noordelijke Maansknoop die gaat over onze zielenmissie in de Ram lopen. Ook maakt hij een vierkant met Pluto die retrograde loopt in de Steenbok. Hier gaat de Ram-energie je uitdagen nu echt je zielenwens neer te zetten in de vorm en dat is een energie die niet valt te stuiten. Het vierkant met Pluto kan hier frustratie geven, want de ‘oude manier om dingen te doen’ kan zich ineens opdringen waardoor je enthousiasme wordt getemperd. Deze spanning tussen wat urgent voelt en hoe dit dan toch op nieuwe wijze vorm te geven kan lang aanhouden. Aan de basis van deze vraag ligt eigenlijk de vraag wie de regie voert over jouw leven, beslissingen dienen autonoom en zonder verwachting(!) genomen te worden.

              Op 1 juli staat de Zon in Kreeft conjunct Mercurius; de communicatie is met name gericht op heling en vertrouwen. Op 2 juli staat Venus in de Leeuw vierkant Uranus en kan er een plotselinge verrassing komen op liefdesgebied of ingeving op creatief gebied, omdat Mars zo dicht bij Venus staat is het vierkant extra geladen met energie. Hier liggen creatieve doorbraken en gepassioneerde ideeën voor het oprapen! Op de 3e valt de Volle Maan in de Steenbok; we voelen de behoefte emoties, gevoeligheid en creatieve uitspattingen te structureren en hebben de kracht door te zetten.

              Op 10 juli gaat Mars in de Maagd lopen wat nóg meer discipline kan geven aan het uitwerken van actiegerichte plannen. Mercurius loopt nog in de laatste graden van de Kreeft waar hij een driehoek met Neptunus in de Vissen maakt. De communicatie is gevoelig en dromerig en met name geschikt om spirituele onderwerpen te bespreken. Omdat Pluto een oppositie maakt met Mercurius ligt hier de potentie diepgewortelde trauma’s en familiedynamieken naar de oppervlakte te brengen. Ook het vierkant met de Maansknoop draagt hieraan bij: het is een tijd van heling en licht.

              De Maan in Ram, dicht bij Cheiron, staat vierkant Zon en wat later ook conjunct de Maansknoop; hier voelen we de urgentie bepaalde lang begraven pijnlijke zaken naar de oppervlakte te brengen en opnieuw te kijken hoe deze zaken ons in dit leven definiëren.

              Op 11 juli gaat Mercurius de Leeuw binnen en wordt er vuur gegeven aan de communicatie, mentale activiteit, handel en korte reisjes; de Zon maakt op 12 juli een vierkant met Cheiron. Dingen ontwikkelen zich sneller en lijken je soms te ontglippen. Dit kan onrust geven.

              17 juli valt de Nieuwe Maan in de Kreeft en maakt hij een driehoek met Neptunus in de Vissen. Een uitstekende stand om aan de slag te gaan met hoe intuïtie nog meer een rol kan krijgen in je leven én werk. Je kunt je dromerig voelen en gevoelig, het verlangen naar een ideale wereld (of leven) neemt toe. Het is belangrijk dat je blijft streven naar hoe je zelf je eigen leven gaat vormgeven vanuit deze intuitie. Omdat Jupiter in de Stier nu een spanningsaspect maakt met Mercurius is het belangrijk om realistisch te blijven.

              Of je teveel hooi op je vork hebt genomen wordt duidelijk op 20 juli als Mars een oppositie maakt met Saturnus in de Vissen. Te grootse plannen kunnen onuitvoerbaar blijken of het zit tegen in de uitvoering.

Als de Zon naar de Leeuw gaat speelt de invloed van de transformerende Pluto ook nog steeds een rol. Er wordt een exacte oppositie tussen de twee gemaakt op 22 juli en die staat vierkant de Maansknoop. Je kunt het voelen trekken tussen ego en hart; waar kies je voor? Raak niet gefrustreerd! Op 23 juli met de Zon in Leeuw staat Mercurius vierkant Uranus wat kans geeft op plotselinge veranderingen en gebeurtenissen. Ook gaat Venus retrograde lopen tot 4 september. Het is wijs om in deze explosieve energie te mediteren over of jouw plannen ook het grotere goed dienen. Je bent en blijft een instrument van licht en niet het orkest! Op 28 juli gaat Mercurius in de Maagd lopen, wat iets meer voorzichtigheid geeft en wellicht ook tijd om dingen nog wat meer te overdenken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!