KOSMISCH WEERBERICHT FEBRUARI

Alles draait in deze maand om vernieuwing en expansie. Er hangt creativiteit en innovatie in de lucht en het is een mooie maand om voor jezelf te bepalen waar je naartoe wilt en daar stappen voor te zetten. De begindagen van februari kenmerken zich door de Zon in Waterman die een driehoek maakt met Mars in de Tweelingen en een sextiel met Cheiron in de Ram. Dit kan scherpte geven in de communicatie en oude misverstanden kunnen boven komen drijven. Pak de gelegenheid om dit oude zeer te helen en maak ruimte voor de nieuwe energie.

                 In ieder geval hangt er dankzij het vierkant dat Zon en Uranus in de Stier met elkaar maken genoeg optimisme in de lucht, de mogelijkheid bestaat dat we alles wat vastzit nu kunnen losweken op een manier die je voorheen wellicht voor onmogelijk had gehouden. Dat optimisme houdt ook aan rond de Volle Maan in Leeuw die op 5 februari exact is. Uranus vormt dan een vierkant met de Zon én de Maan, dus hou rekening met plotselinge ontmoetingen, veranderingen of verrassingen. De gevoelige en romantische Venus in Vissen maakt dan een vierkant met Mars; het is een spannende energie voor de liefde, de vlam kan letterlijk in de pan slaan. In ieder geval worden relaties nu gekenmerkt door intensiteit en kun je letterlijk breekneigingen vertonen.

                 Op 10 februari maakt Mercurius een conjunctie met Pluto; wees op je hoede in de communicatie en met alles waarbij je belangrijke beslissingen moet maken. Ook kan deze conjunctie je communicatief voor het blok zetten en/of vervelend nieuws brengen, blijf integer en laat je niet van de wijs brengen. Je voelt wat voor jou het beste werkt ook al kun je dit wellicht niet goed beargumenteren of lijken andere mensen beter in het roeptoeteren.

                 Op 15 februari (rond Valentijnsdag dus) is er een bijzondere samenstand tussen Venus en Neptunus. Dit is de meest romantische stand denkbaar, maar maakt ook dat je jezelf kunt verliezen in het sprookje van de prins (of prinses) op het witte paard. Je kunt met je bestaande partner een nieuwe diepte in jullie liefde vinden of juist een boodschap ontvangen van je tweelingziel. Op 16 februari maakt de Zon een conjunctie met Saturnus in de Waterman die je weer met beide benen op de grond zet: wat nemen we mee van de droom in het dagelijkse leven en hoe kun je de gevonden liefde in de praktijk vasthouden? Daar is verantwoordelijkheid en accountability voor nodig!

                 Op 18 februari gaat de Zon in de Vissen lopen, je bent bezig met thema’s als eenheid, loslaten, samensmelten en helen. De Nieuwe Maan in Vissen op 20 februari versterkt dit nog eens! Dit is een prachtige energie om te connecten met je onderbewuste en intuïtie. Venus gaat dezelfde dag in de Ram lopen. Het lukt je om je creativiteit en inspiratie daadwerkelijk te verwezenlijken (ik voel een online lezing aankomen ;)) Ook is het de ideale tijd voor meditatie en contemplatie. Als op 21 februari de Maan Neptunus ontmoet en Mercurius een vierkant maakt met Uranus kunnen emotionele ervaringen ein-de-lijk gedeeld worden. Ik wens jullie een prachtige maand toe!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!