KOSMISCH WEERBERICHT AUGUSTUS

De nieuwe frequentieband die we zijn opgestapt is behoorlijk voelbaar. Allerhande klachten kunnen je fysiek parten spelen omdat we in een recalibratie zitten van mannelijke en vrouwelijke energieën. Dit uit zich in de polariteit tussen de linker- en de rechterhelft in je lichaam dus je doet er goed aan nu te voelen wat er zich in je lichaam afspeelt. 

            Op 1 augustus hebben we een Volle Maan in het luchtteken Waterman dat ervoor zorgt dat het ons niet ontbreekt aan nieuwe ideeën, ingevingen en plannen. Het is een Supermaan en dus extra heftig en deze kan ervoor zorgen dat je ook extra veel last hebt van ascentieklachten die zich vooral op het mentale domein richten van het Waterman-teken (overbelasting van het hoofd en de bovenste chakra’s). De Maan maakt een driehoek met Mars in Maagd en Jupiter in de Stier. Dit maakt het een uitstekende tijd om dingen aan te pakken die je nog moet afronden en waar je eerder niet aan toekwam. Waterman wil vrijheid, dus je kunt ook de neiging hebben los te breken of in ieder geval groots te denken. Op 2 augustus staat Mercurius ook nog in de Maagd in oppositie met Saturnus in de Vissen. De energie is ernaar dingen met zorg af te handelen en gedetailleerd te werk te gaan. Soms kan het voelen alsof het niet voldoende is, maar onthoud dat elk stapje er één is. 

            Pluto retrograde staat vierkant de Maansknoop in de Ram op 3 augustus; hier kunnen wat pijnlijke zaken uit het verleden naar boven komen, mits je deze niet juist hebt afgehandeld. Op 7 augustus staat de Zon vierkant Jupiter terwijl Maan in Ram vierkant de Maansknoop en Pluto staat. Gebruik deze energie om met kracht alles af te ronden wat nog aandacht vraagt, dit kunnen praktische, maar ook zeker emotionele zaken zijn!

            Dit zijn ook creatieve dagen door Venus (de planeet van schoonheid) die retrograde loopt en in deze periode vierkant Uranus staat. Op 9 augustus staat dit vierkant exact en dan kun je vruchtbare plannen hebben die, als je ze goed verzorgt, ook tot wasdom kunnen komen. Mercurius maakt op 10 augustus een driehoek met Jupiter en op 13 augustus staat de Zon conjunct Venus. Let in deze periode op de ideeën die je invallen en schrijf ze op! Als Venus 4 september weer recht gaat lopen kun je ze ook werkelijk gaan verwezenlijken. 

De tweede helft van de maand augustus is de energie wat chaotischer. Dat begint met de  Nieuwe Maan in Leeuw die op 16 augustus vierkant Uranus met Mars in de Maagd driehoek Uranus valt. Dingen kunnen explosief en enigszins onverwacht verlopen, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor introspectie en meditatie. 

            Op 22 augustus maakt Venus een vierkant met Jupiter, terwijl Mars in oppositie met Neptunus in de Vissen staat. Dit geeft daadkracht op het gebied van de verwezenlijking van spirituele idealen. Tegelijkertijd kan er chaos en vertraging ontstaan. Op 23 augustus stapt de Zon over naar de Maagd en gaan we de retrograde fase van Mercurius in (tot 15 september). Hou rekening met vertragingen en beweeg vanuit het hart en niet vanuit de wil.

            Op 27 augustus maakt de Zon een oppositie met Saturnus en gaat Mars in het harmonieuze teken Weegschaal lopen. Op de 29e draait Uranus ook retrograde tot eind januari 2024. Alle planeten, behalve Mars en Jupiter, staan dan retrograde wat een bepaalde onderdrukte energie geeft die vooral naar binnen uitwerkt. Het kan teleurstelling en oponthoud betekenen, maar wie zich vrij voelt en geleidt door divine timing heeft hier geen last van. De Volle Maan in Vissen valt op 31 augustus conjunct Saturnus; we voelen heel erg de behoefte om structuur te geven aan ons gevoel en intuitie, aan spirituele zaken en onze dromen. Over de belangrijke transit Saturnus in de Vissen die ongegeveer drie jaar duurt heb ik een uitgebreide post geschreven op IG, dus lees deze vooral nog even na als je wilt. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!