KOSMISCH WEERBERICHT APRIL

We beginnen de maand met Mercurius die op 3 april in het praktische teken van Stier gaat lopen; dit is een uitstekend teken om je communicatie(uitingen) praktisch gezien op orde te krijgen, want Mercurius is koning van alles wat daarmee te maken heeft zoals marketing etc. Wat je aandacht geeft groeit dus richt je op datgene waarvan je wilt dat het wortel schiet! Mercurius maakt nu ook een vierkant met Pluto -tot half juni in de eerste graad Waterman- en dit zal tevens meteen voelbaar worden. Het is belangrijk eerlijk en transparant te zijn, alles wat verborgen is, krijgt de kans omhoog te komen. Ben je bereid het eerlijk en moedig aan te kijken en ook naar anderen toe kwetsbaar te zijn? Mercurius gaat over handel, korte reisjes en communicatie (ChatGPT!) en Pluto heerst over taboe’s en de skeletten in de kast; de Waterman-energie geldt als de geleider van deze twee krachten: technologie zal een steeds grotere disruptieve kracht worden en de komende maanden worden we wakker voor hoe groot deze kracht eigenlijk is. Het creëert een spanningsveld dat meteen ethische vragen oproept en een ‘handleiding’, want hoe gaan we hiermee om??

Elon Musk en een aantal AI-experts riepen een aantal dagen geleden (29-03) dat men eigenlijk NU alle AI activiteiten moet stoppen omdat de ontwikkeling in rap tempo gaat en ons over het hoofd groeit. Het artikel, verschenen op CNN, schrijft het volgende: “Some of the biggest names in tech are calling for artificial intelligence labs to stop the training of the most powerful AI systems for at least six months, citing “profound risks to society and humanity.” Verder staat er: “Artificial intelligence experts have become increasingly concerned about AI tools’ potential for biased responses, the ability to spread misinformation and the impact on consumer privacy. These tools have also sparked questions around how AI can upend professions, enable students to cheat, and shift our relationship with technology.” Dit is exact Mercurius vierkant Pluto in werking! Ik verwacht dat deze spanning verder geïntensiveerd wordt de komende maanden en daarnaast kunnen we met deze transit rekenen op geschillen en kenteringen in handel en financiën.

Op 6 april staat de Volle Maan in Weegschaal die met name onze persoonlijke relaties onder de loep legt. De Zon staat exact conjunct Cheiron en in een ruim conjunct met Jupiter. Er is een diep verlangen naar harmonie en balans, ook geïnitieerd door oude wonden en pijn; dit kan ervoor zorgen dat je alles nu helder ziet op relatiegebied waardoor knopen doorgehakt kunnen worden. Er doen zich nieuwe oplossingen voor moeilijke problemen voor; misschien is het allemaal niet zo uitzichtloos als het misschien lijkt! Mercurius loopt met de Maansknoop in Stier en maakt twee sextielen met Saturnus in de Vissen en Mars in Kreeft. Deze aspecten zorgen ervoor dat elke blokkade in principe overwonnen kan worden en dat heling mogelijk is, mits je naar je intuïtie luistert! Jupiter maakt op 12 april een conjunct met de Zon; er zijn nieuwe kansen om jezelf te hervinden in deze wereld. Op 11 april gaat Venus in de Tweelingen lopen; gebruik de energie om nu je positie te bepalen voor de komende tijd!

Op 20 april hebben we een bijzondere Nieuwe Maan in de laatste graden van de Ram. Zon en Maan staan op het punt naar de Stier over te stappen en krijgen dan te maken met het spanningsaspect van Pluto in de Waterman. Deze Nieuwe Maanis tegelijkertijd een zonsverduistering en is de tweede Nieuwe Maan in de Ram. Mercurius staat nu stationair en draait de volgende dag (21 april tot 15 mei) retrograde. Maak je op voor de werking van Mercurius Retrograde die vertraging geeft op alles waar Mercurius over heerst, teken liefst geen contracten, start geen nieuwe projecten en bereid je (korte) reisjes goed voor. Gebruik deze tijd om goed de voors- en tegens af te wegen en wees gedegen in je communicatie. Mars maakt op 27 april een exact vierkant met Cheiron. De energie van de zonsverduistering werkt nog geruime tijd door; we zijn definitief een nieuwe cyclus van verandering ingegaan die voortborduurt op de grote conjunctie van Saturnusen Jupiter van december 2020 (waar ik ooit deze live over opnam). Al met al is dit een van de opvallendste constellaties van dit jaar!

“Een nieuwe wereld” is het thema terwijl veranderingen verstrekkende gevolgen hebben. De komende weken zullen we belangrijke beslissingen nemen rondom oude én nieuwe krachten. We zijn van een ‘aarde’ tijdperk naar een ‘lucht’ tijdperk gegaan en dit zal ons vleugels geven of voortijdig laten neerstorten. Pluto, nu in dezelfde graad als die Saturnus-Jupiter conjunctie, staat in een exact aspect met de eclips. De komende weken staat het oude en het nieuwe lijnrecht tegenover elkaar. Gebeurtenissen geven ons een idee van een toekomst waarin we ineens heel snel gevraagd worden afscheid te nemen van ons verleden. Zoek het minder ‘out there’, maar hou het zoveel mogelijk bij jezelf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We doen ons best je zoveel mogelijk inspirerende informatie te geven. Voel je vrij om je altijd weer af te melden of (en dat hopen we natuurlijk!) ons ook te volgen op IG en FB!

Ben je enthousiast over onze boeken, diensten en/of auteurs? Aarzel dan niet om anderen op ons attent te maken!